Κατάργηση έκτακτης εισφοράς στα σκάφη αναψυχής

Κατάργηση έκτακτης εισφοράς στα σκάφη αναψυχής

Προς Υπουργούς:

- Οικονομικών

- Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας

 

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μελετούν το ενδεχόμενο κατάργησης της έκτακτης εισφοράς για τα σκάφη αναψυχής, αλλά και του ετήσιου ειδικού φόρου των επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών αναψυχής.

Τα μέτρα αυτά που έχει εξαγγείλει και μελετά η νέα σοσιαλιστική διακυβέρνηση της χώρας έρχονται σε αντίθεση με τις προεκλογικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ για δίκαια και κοινωνικά φορολογικά μέτρα.

Η κατάργηση των δύο φόρων που αφορούν τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, μόνο φιλολαϊκή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Πρόκειται για ρύθμιση ευνοϊκή για τους έχοντες και κατέχοντες, καθώς ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει προφανώς την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει και να συντηρεί σκάφος αναψυχής.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Σε ποιο καθεστώς φορολογίας θα υπόκεινται τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, καθώς προβλέπεται η εξαίρεσή τους από το άρθρο 3 του Ν. 3577/2009 και η κατάργηση τόσο της έκτακτης εισφοράς για τα σκάφη αναψυχής όσο και του ετήσιου ειδικού φόρου επαγγελματικών και ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, από τη νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ;

Απαντήσεις Υπουργείων